Anmälan

Print LOMF 12/16/2013
Hjälp > Fast guides > Anmälan

I denna anmälan skall vi skapa en inbjudan till ett seminarium.
Vi vill veta följande saker:

• Vilket seminarium de skall gå på
  • Vad personen heter
  • Vilken e-postadress personen har för vidare kontakt

Det finns tre olika tillfällen att
gå välja mellan. Personen får välja ett och att man max kommer
två stycken. Vi vill även veta om dom tänker deltaga i lunchen
och om det finns några kostpreferenser.

Det finns 45 platser lediga på respektive seminarietillfälle.

Förutsättning: Vi förutsätter att du är inloggad och har filträdsvyn expanderad.

1. Högerklicka på en mapp som du vill lägga filen i och välj: Skapa Nytt – Anmälan

2. Namnge anmälan till något lämpligt

3.  Dubbelklicka på filen för att öppna den och välj sedan “Redigera” fliken.

4. Frågetyperna kommer upp nu. Vi börjar med att dra in
en Rubrik. Markera rubriken och skriv in önskad rubrik.
Förinställda värden med storlek och typ brukar fungera utmärkt.

5. Dra in en brödtext. Den ser ungefär ut som gamla word
med sina funktionaliteter. Har man gjort något i Word kan
man markera texten i Word dokumentet. Välj kopiera.
Gå tillbaka till editorn. Klicka på knappen Paste from
Word. Då får man med formateringen från Worddokumentet.

I annat fall är det bara att skriva in texten och formatera den
efter eget önskemål.

6. Vi vill gärna veta deltagarens namn så då drar vi in ett “Textfält”

7. Klicka på texten som du vill ändra på. I det här fallet skriv
in Namn

8. Därefter vill vi veta vilket seminarie dom skall gå på. Det finns
tre att välja på och dom får bara gå på ett. och max gå två personer.
Så vi sätter in en “envalsfråga” och sätter en räknare på den.

Börja med att “lägg till” ett svarsalternativ. Därefter markera
respektive rubrik och skriv vad ni önskar.

9. Vi skall lägga till en räknare på respektive seminarie också.

10. Klicka på “Räknare” och välj “Ny räknare”. Ändra värdet på
“Högsta värdet” till 45. “Spara”

11. För att göra det möjligt att sätta max antal personer vid varje
svar bocka för multisvar och sätt Max per svar till 2. När nu är klara
klicka på räknare knappen för att avsluta. Upprepa steget på de
andra två frågealternativen.

12. Vi vill också veta om dom vill äta lunch och vilka eventuella
preferenser dom har beträffande kosten. Envalsfråga med ett ja
och nej alternativ plus en textfält som är något större än en textrad.

För att få till rutan ner till: Klicka i “flera rader”.  Du kan därefter
dra genom att ställa dig på kanten som illustrerats nedan och dra
till önskad storlek på fönstret.

13. Slutligen vill vi också fånga upp användarens e-postadress. Detta är bra om vi vill att den som svarar skall kunna få ett repondentmail med sina uppgifter, kunna ändra sina svar eller avanmäla sig. Det är också möjligt att göra utskick till alla som svarat si eller så också vidare.

Därefter kan ni spara. När ni har sparat kan ni sedan förhandsgranska
genom att gå till visafliken. Vill ni se hur sakerna ser ut i med layout
kring sig väljer ni att “Öppna i nytt fönster”

14. Beroende på vilken ramsida som är vald ser anmälan ut på olika sätt.