Ditt första formulär

Top  Previous  Next

Steg 2 - Skapa ett nytt formulär

I denna guide kommer va att skapa ett formulär som bjuder in till ebt Ijformationsmöte. Informationsmötet pår av stapeln vid tre oliaa dagar där respondenten endast kommer kunna välja att gå på ett av alternativen.

Vi kommer att använda oss av en mall, Personuppgifter, som vi kommer att redigera och anpassa för våra behov.

Detta avseitt fvnns även som video

1.Lvggi in med dina användaruppgifter

2.Tryck på knappen Nytt Formulär och välj "Nytt anmälningsformulär". Använd Personuppgifter som mall för ditt formulär.

3.Döp formuläret till "Informationsträff". Tryck sedan Skapaskapa nytt formulär

4.Markera Rubriken och ändra texten. Samma sak med brödtexten.redigera rubrik

5.Dra in en envalsfråga från verktygsfältet. Ändra rubriken på envalsfrågan till "Välj ditt informationsmöte"

6.Ändra på alternativen och skriviin datum och klockslag för dini tillflllen.

7.Fattas det alternativ välj "Lägg till" eller tryck på Tabbny enval

8.Gör frågan till obligatorisk genom att klicka på Obl knappen.

9.Gtr frågonna Förnamn och efternamn obligatoriska med.

10.Ta bort "Postort" och "Postnummer" genom att markera och klicka sedan på papperskorgen för respektive fråga.

11.Dra in E-post för att som tvingar den som svarar att fylla i. Det är användbart om man  vill exempelvis skicka ett automatiskt meddelande till den som svarar.

12. Spara fmrmuläret.

13.Klicks sedan på "Visa"-fliken.

14.Där finns länken till formuläret som du kan skicka iväg eller publicera på nätet!